Friday, July 13, 2018

Fem dager på båtreparasjonsverksted


Fra 9.-13. juli ble det arrangert båtreparasjonsverksted på Sørfinnset med båtbygger Kai Linde. Vi fikk låne en låve på Seljeseth, noe som var til god hjelp i det vekslende været. I tillegg til det praktiske arbeidet hadde vi mange gode samtaler, kaffepauser og felles lunsj.Noen av deltakerne på verkstedet, sammen med båten som har fått navnet Samarbeid. Den er en to og et halvt roms Nordlandsbåt, noe som også kan kalles to-roring, færing, kjeks eller geaksa.


Vi fikk innføring i Nordlandsbåtens historie og egenskaper av en meget kunnskapsrik Kai Linde. Han har nærmere 35 års erfaring med bygging av båter.


Arbeidet ble fordelt; det skulle spikkes, høvles nye bord, klinkes, en ny rå til seilet måtte lages og et nytt ausekar formes.


Båten hadde et sprukket bord, som vi tok ut. Så høvlet og tilpasset vi et nytt bord.


 Nervepirrende idet det nye bordet ble satt på plass.Masse klinking må til for å få bordet til å sitte tett.


Det spikkes.


Etter fem dager med hardt arbeid, var båten klar for å prøves på vann. Båten var i utgangspunktet ganske lekk etter flere år på land og dårlig vedlikehold, med ved hjelp av nytt bord, tetting og oljing fløyt den fint.Vi fikk også testet seilet, noe som kan komme godt med på roturen fra Sørfinnset til Tromsø, om man skulle få fin bør.Takk for fine dager med alle deltakerne og Kai Linde.
 Elina Waage Mikalsen og Magnus Holmen filmen hele uken, noe som vil resultere i en film som skal vises i forbindelse med utstillingen Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm: Samarbeid 1993-2018 i Tromsø Kunstforening 5. oktober- 16. desember.

Båten skal roes fra Sørfinnset i Gildeskål til Sørsjetèen i Tromsø i løpet av 11.- 21. august.


No comments:

Post a Comment